La teràpia biodinàmica craniosacra és un sistema de teràpia manual suau i profund desenvolupat per l’osteòpata estatunidenc Dr. William G.Sutherland a principis de segle, que es basa en el principi de l’existència d’una sèrie de moviments rítmics que emergeix dels teixits i fluids del nucli del cos i es denomina “les marees”. Els diferents ritmes poden ser percebuts com un moviment respiratori subtil en totes les estructures que composen el sistema craniosacri (encèfal, medul·la espinal, líquid cefalorraquidi, meninges, ossos cranials, pelvis i sacre) i igualment es transmeten també a tots els òrgans, cèl·lules i teixits corporals. La potència i qualitat amb la que emergeix i es transmet aquest impuls a tot l’organisme determina el seu estat de salut i vitalitat.

El terapeuta de Craniosacri Biodinàmic segueix el pla de tractament inherent determinat per la intel·ligència de la potència creadora, recolza les expressions de les forces de la salut i coopera amb les propietats d’autoregulació sempre presents al sistema.

Una sessió de Biodinàmica Craniosacra es desenvolupa amb la persona completament vestida estirada sobre una camilla, tot i que si és necessari es pot fer en altres posicions.

La teràpia craneosacral és tan suau i segura que és apropiada per persones de totes les edats, des de gent gran fins a nens i bebès, així com durant l’embaràs i el post-part, després d’una operació, un accident o en condicions de fragilitat. Al tractar-se d’una teràpia global de tot el cos, pot ajudar a les persones en quasi qualsevol condició, incrementant la seva vitalitat i permetent utilitzar els seus propis recursos d’autocuració.

L’ènfasis de la feina radica en acompanyar a la persona a restablir la seva expressió de salut.

Associació Española de Teràpia Biodinàmica Craneosacral

www.asociacioncraneosacral.com