Què és la Teràpia Biodinàmica Craniosacral?

La Teràpia Biodinàmica Craniosacral es basa en el principi de l’existència d’una sèrie de moviments rítmics que emergeixen dels teixits i fluids del nucli de el cos i es denominen “les marees”. Els diferents ritmes poden ser percebuts com un moviment respiratori subtil en totes les estructures que componen el sistema craniosacral (encèfal, medul·la espinal, líquid cefaloraquidi, meninges, ossos cranials, pelvis i sacre), i igualment es transmeten també a tots els òrgans, cèl·lules i teixits corporals. La potència i qualitat amb que emergeix i es transmet aquest impuls a tot l’organisme determina el seu estat de salut i vitalitat.

El terapeuta de Craniosacral Biodinàmic dóna suport a les expressions de les forces de la salut i coopera amb les propietats d’auto regulació sempre presents en el sistema.

Respiració Primària. Amb un toc suau -negociat amb la persona i receptiu tant per escoltar com per acompanyar el procés terapèutic. D’aquesta manera es va creant un camp relacional terapèutic segur, que és l’atmosfera adequada perquè es desplegui tant el potencial de curació  com el saber del que ha de passar . Tots dos, potencial de curació i saviesa són al nucli de les condicions de malestar, patiment o malaltia que poden estar presents.

Seguint aquest principi fonamental, el terapeuta mai imposa res sobre el cos de la persona, ni força al seu organisme a fer alguna cosa per al que encara no està preparat. És el mateix sistema de el client el que porta la directriu del seu procés de curació.

Una part integral d’aquest treball és la presa de consciència del procés vital que el terapeuta pot donar suport amb un diàleg verbal orientat a la salut i els recursos.

En la mesura que el procés terapèutic es va desplegant la persona accedeix a profunds estats de descans, relaxació i enteses, augmenta la seva capacitat de resiliència i tot el seu sistema pot  re connectar amb més recursos propis.

La teràpia craniosacral és tan suau i segura que és apropiada per a persones de totes les edats, des de gent gran fins a nens i nadons, així com durant l’embaràs i postpart, després d’una operació, un accident o en condicions de fragilitat. Al tractar-se d’una teràpia global de tot el cos, pot ajudar a les persones amb gairebé qualsevol condició, incrementant la seva vitalitat i permetent utilitzar els seus propis recursos d’autocuració.

Aquesta teràpia és un bon recurs per acompanyar a altres teràpies sobretot en processos de dolor, fibromialgia, brucsisme, artritis….també en insomni, estres i en qualsevol bloqueig que puguem sentir en el cos.