Reflexologia podal


Surgeix fa poc més de 4.000 anys en cultures tan antigues com els Egipcis i els Xinesos, els Inques o Hipòcrates. Es practica aplicant pressions a les terminacions nervioses de la planta del peu.

Explicació neurofisiològica

Totes les parts del cos, els músculs i la pell, estan comunicades i la informació sensitiva arriba a les medul·la espinal, que transmet la informació nerviosa al cervell. En el cas d’un òrgan malat es produeix una estimulació nerviosa. Aquesta, es transmet per la medul·la espinal, després circula per les fibres nervioses anteriors i arriba a la zona cutània (reflexa) produint una dermàlgia. En aquesta zona de tensió, la circulació local està alterada, el que pot produir una acumulació de toxines o a la formació de petits cristalls. Per tant, si s’actua localment sobre el múscul o sobre la zona cutània, fent desaparèixer aquest reacció reflexa, es suprimeix el cercle viciós del trastorn energètic.

Explicació energètica

Aquesta explicació entre en el marc de l’acupuntura, segons la qual l’home es considera una manifestació energètica. Aquesta energia circula per uns canals anomenats meridians. En aquests canals es troben uns punts precisos que es punxen amb agulles per a regular la circulació. En cas d’acumulació en el propi òrgan o a un nivell qualsevol de trajecte, es produeix un desequilibri energètic capaç de repercutir a la llarga sobre les seves funcions i produir una malaltia.

La reflexologia l’utilitzem per aconseguir un equilibri cos-ment.